Notice: Undefined offset: 0 in /sites/vh02/hetfenomeenstatus.nl/www/includes/webfuncties.inc.php on line 217
Overpeinzingen en andere archiefstukken

Overpeinzingen en andere archiefstukken

Soms borrelen ideeën op, overpeinzingen n.a.v. actualiteiten of (werk)ervaringen). Niet direct teksten over status, maar wel vanuit het statusmodel geschreven.

Geachte mevrouw Ter Horst, beste Guusje   (3 februari 2010)

De politie overtreedt de wet op de persoonsgegevens? Ze bewaart kentekens ietsje langer dan mag? Ach, dan past Guusje de wet toch gewoon aan?
Maar als ze dan toch bezig is heb ik nog wel een ideetje...

Lees verder...

Van wie is het ordeprobleem in de klas?   (13 november 2008)

Onderwijs: regelmatig onderwerp van debat. Zo ook het ordeprobleem. Moet de school strikte regels stellen waar alle leraren zich aan moeten houden?
Waar gaat het om? Draait lesgeven vooral om de (vak)inhoudelijk kennis van de leraar of komt er nog iets anders bij kijken?

Lees verder...

Samen met zijn allen: praten zonder daden   (28 maart 2008)

Het kabinet had grondig onderzoek verricht en vergaderde nu over de problemen van het land. Als er íets duidelijk was, dan was het dat dit niet door één man kon worden opgelost. Het zou inzet vragen. Veel inzet. En tijd. Maar dan zou er ook écht iets kunnen veranderen.

Lees verder...

De betere inkoopstrategie...   (6 april 2007)

Strategisch inkopen: u weet precies wat u wilt en daar kunnen aanbieders dan een scherpe offerte voor neerleggen. Winst voor u. U krijgt wat u wilt tegen een leuke prijs.

Lees verder...

Een klinkende misvatting   (31 maart 2007)

Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil dat ziekenhuizen openbaar maken hoe vaak zich complicaties voordoen en hoe ernstig die zijn (NRC Handelsblad, zaterdag 31 maart 2007).
Zou de minister zelf al eens last van zijn blindedarm hebben gehad?

Lees verder...

Agressie? Of een gebrek in je opvoeding?   (4 december 2006)

CWI, UWV en Sociale Diensten doen te weinig om hun medewerkers te beschermen tegen agressie, zo blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie (zie dit rapport). Dan maar een traininkje omgaan met agressie?

Lees verder...

D'66: mensen met de sterkste zenuwen   (19 november 2006)

Precies zoals in het statusmodel verwacht (zie politiek met statusbril): D'66-ers zijn mensen die tegen een hoge mate van onzekerheid kunnen.

Lees verder...

Markt versus overheid: van aanbodsturing naar vraagsturing. Toch?   (16 november 2006)

Maakt of maakte u ook de slag van aanbodsturing naar vraagsturing, de bedrijfsvoering in de publieke sferen verbeterd door de invoering van marktwerking?

Lees verder...

Zorg & marktwerking: closing the source   (16 november 2006)

Ontwikkeling en implementatie van nieuwe methoden en technieken in de zorg is afhankelijk van het delen van kennis en ervaring. Wanneer instellingen met elkaar moeten concurreren, komt dat in gevaar.

Lees verder...

Verdonk heeft het niet helemaal begrepen   (16 november 2006)

In onze analyse van het politieke spectrum zagen we dat politici niet alleen de voorkeursbeweging van de politieke identiteit gebruiken, maar alle bewegingen inzetten om hun politieke doelen te bereiken. Verdonk heeft dat niet helemaal begrepen.

Lees verder...

Het verlies van Wouter Bos. Gedoodverfde verliezer?   (15 november 2006)

Wouter Bos redt het niet. Was hij eerst de gedoodverfde nieuwe minister president, nu lijkt hij de grote verliezer van 22 november te worden. Is zijn leiderschap niet meer van deze tijd?

Lees verder...

Tekst gebruiken? Lees dit eerst...
dinsdag 20 februari 2018, 02:31